Macbook

Jeg har haft skriveblokade … og jeg ved hvorfor!

Jeg har haft en blokade.

En skriveblokade.

Heldigvis ved jeg hvorfor. Og endnu vigtigere. Jeg har fundet ud af hvordan jeg kommer ud af den.

Der har været umanérlig stille her på bloggen. Faktisk er der gået mere end et år fra det indlæg jeg skrev tidligere idag og så til det forrige.

Jeg har haft dårlig samvittighed. Mange gange. Men det har ikke fået mig til tasterne.

Eller. Jo egentlig så har det fået mig til tasterne. For min blog bugner af indlæg, hvor der står ‘draft’. Ofte er jeg nået til overskrift og måske den første linje – og SÅ er jeg gået død.

Corporate sproget dræbte mig

Da jeg startede bloggen i sin tid (det er efterhånden ved at være nogle år siden), havde jeg den idé at det skulle være et super tjekket corporate sprog med højt lixtal og hele muletjavsen, der skulle kendetegne bloggen.

Det mindset drabte 100% min lyst til at skrive. Jeg må nok at sande at jeg ikke helt har mig selv med i det sprog.

Bevares, jeg kan fint få skrevet nogle fine corporate tekster (de blev jo nærmest sprøjtet ud, da jeg læste HD på Universitetet) – men på en blog skal teksterne afspejle, hvem man er – og man skal have lysten. Og her faldt jeg igennem. Twice.

Jeg har lagt corporate sproget på hylden, og lader det kun komme frem til de situationer, hvor det giver mening og hvor jeg skal bruge det. Og det er bestemt ikke her på bloggen!

Sådan fik jeg skrivelysten tilbage

Havde du spurgt mig for et par uger siden, hvorfor der aldrig var nyt her på siden – så havde mit svar sikkert været:

Ved det ikke. Har bare ikke motivationen.

Men herom er jeg blevet klogere på den seneste tid. Jeg har gang i den del forskellige projekter, hvor jeg skriver på en masse forskellige sites. Her har mit sprog også været på en rejse her over det sidste halv års tid.

Jeg elsker selv at læse tekster, hvor de skrevet i sprog der er let at læse, helt ligetil og med snert af humor. Ofte med korte sætninger. Mange linjeskift. Og masser af fede kommunikative virkemidler og dagligdags udtryk og ordsprog.

Med tanke på at ‘Når jeg nu selv kan lide og læse disse tekster – så må det jo helt sikkert være noget for mig’, har jeg kastet mig ud i at forsøge at ændre mit skriftsprog til et mere ligetil og afslappet sprog.

(det kan du forhåbentlig også mærke i dette indlæg)

Skrivelysten er i hvert fald i højere grad vendt tilbage. Både for dette site, men også for flere andre af mine sites, hvor kadencen ellers var faldet.

Jeg er glad for at være tilbage. Og det føles fantastisk, at jeg ikke længere føler mig tvangsindlagt til høje lixtal.

 

Billede fra Flickr WPM