cover-hvad-er-ssl

Done is better than perfect: Min første infografik

Jeg bevægede mig virkelig ud på dybt vand tidligere på ugen.

Var ved at skrive en artikel om SSL på mit site e-c-s.dk (allerede der var jeg faktisk på dybt vand, men det er nu ikke der jeg vil hen), og ville gerne tilføje et mere visuelt element i min formidling, som måske kunne gøre det lidt lettere at forstå, end blot en lang smøre.

Derfor kastede jeg mig ud i at lave en hjemmebikset infografik. Min første af slagsen.

Jeg er på ingen måde en haj i hverken Photoshop eller i grafisk design i det hele taget, men jeg tog udfordringen op. Nok netop egentlig mest fordi jeg så det som en udfordring – og får at få den streget fra min to-do.

Pixelmator & Thinglink to the rescue

Jeg erhvervede mig for nyligt Pixelmator til Mac til at klare de små grafiske opgaver, man jo nogen gange støder på. Netop Pixelmator blev også i den grad min redning.

Lad mig lige slå det fast. Pixelmator er i den grad guds gave til os, der 1) er knap så skarpe til grafik, 2) gerne vil have det let og enkelt at gå til samt 3) har behov for lidt flere muligheder end (de ellers fremragende online værktøjer) Pixlr og Canva tilbyder.

Takket være Pixelmators ‘custom shapes’ fik jeg lavet en grafik, som jeg egentlig var nogenlunde tilfreds med. Det så sådan ud. (- ja ja, grin i bare :-) )

 

infografik-om-ssl

 

For at kompensere lidt for mine manglende grafiske færdigheder – og for at skrue lidt op for  formidlingsdelen – benyttede jeg Thinglink til at pifte den lidt op. Thinglink er et glimrende online værktøj til at gøre grafik og billeder interaktive med tekst, video, ikoner mv.

Det endelige resultat – efter en tur igennem Thinglink – blev således (hold musen henover)

 

 

Der er helt sikkert mange der vil løfte øjenbrynene en ekstra gang, når de ser mine grafiske færdigheder. Men men udgangspunkt i indholdet, så har jeg fået præcis det resultat jeg gerne ville opnå.

En visuel formidling af et kompliceret emne, som ren tekst vil have meget svær ved at hamle op med.

Desuden kan jeg nu sætte ✅ på min to-do liste, og med hensyn til det grafiske resultat:

 

Done is better than perfect!

 

&

fuck-it-ship-it